Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Szilveszteri mustáros lencsefőzelék recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 8 főre
» 2 csomag lencse
» 4 db babérlevél
» 2 db hagyma
» 5 gerezd fokhagyma
» 1 szál füstölt vagy lángolt kolbász
» kb. 4 dl víz
» só
» bors
» 4 evőkanál olaj
» 5 evőkanál liszt
» 2 dl tejföl
» 5 evőkanál mustár
» 2 evőkanál cukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A lencsét kiválogatjuk, többször átmossuk tiszta vízben. Beletesszük egy nagy fazékba (kb.: 6 literes), teszünk bele két vöröshagymát (az utolsó héja rajta marad), a megpucolt fokhagymákat, babérleveleket, bőven felöntjük vízzel és feltesszük főni közepes lángon, fedő alatt.
Kis lábasban az olajat felhevítjük, a lisztet világos aranybarnára pirítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Kis lábasba öntjük a cukrot, és a legvégéig várunk vele, hogy elkészítsük.
Megkóstoljuk a főzeléket, és ha (kb. 40 perc után) megkóstolva kész, beletesszük a több darabra vágott kolbászt, a sót és borsot ízlés szerint, kiszedjük a fokhagymát és a vöröshagymát belőle, főzzük még kb 10-15 percig.
A cukor alá gyújtunk, keverés mellett karamellizáljuk.
Ezalatt a tejfölt és a tejet elkeverjük simára, majd belekeverjük a mustárt, azzal is simára dolgozzuk.
A rántást ezzel a tejfeles-mustáros-tejes keverékkel felöntve alaposan eldolgozzuk, és sűrű szitán a tűzről levett főzelékbe öntjük, majd visszatéve a tűzre, nagy lángra véve, keverés mellett felforraljuk. Ha kész (kóstoljuk, még ízesíthetjük), beleöntjük a karamellt, (forró, ezért óvatosan) belecsurgatva a főzelékbe (vagy a rántásba magába) elkeverjük, kikapcsoljuk.
Megjegyzés / tipp:

Tálalhatjuk tejfellel, fehér kenyérrel vagy magában.
0 komment 7 ember kedveli xamada
2012.03.06 07:57
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
lencsét kiválogatjuk, nagy fazékba, utolsó héja, megpucolt fokhagymákat, olajat felhevítjük, lisztet világos, legvégéig várunk, több darabra, vöröshagymát belőle, tejet elkeverjük, rántást ezzel, tűzről levett, rántásba magába, karamellizáljuk, babérleveleket, belecsurgatva, lencsefőzelék, felforraljuk, kikapcsoljuk, Megkóstoljuk, kiválogatjuk, fokhagymákat, belekeverjük, ízesíthetjük, vöröshagymát, vöröshagymát, Szilveszteri, aranybarnára, megkóstolva, Beletesszük, elkészítsük, eldolgozzuk, Tálalhatjuk, beletesszük, felhevítjük, elkeverjük, babérlevél, feltesszük, beleöntjük, csomag lencse, babérlevél, hagyma, gerezd fokhagyma, bors, evőkanál olaj, evőkanál liszt, tejföl, evőkanál mustár, evőkanál cukor,
Csirkemell hagymás sajtmártással
1 komment 15 ember kedveli
Narancsleves habgaluskával-ahogy én készítem-
0 komment 14 ember kedveli
Gesztenyés-mandulás torta...
0 komment 8 ember kedveli
Karamellás pite
0 komment 6 ember kedveli
Gombás-krémsajtos töltött batyu
0 komment 8 ember kedveli
Rántott hagyma
1 komment 13 ember kedveli
Hajdinás zöldségleves
0 komment 1 ember kedveli
Kefires pogácsa
0 komment 3 ember kedveli
Sajtos húspogácsa
0 komment 5 ember kedveli
Cappuccino torta
0 komment 2 ember kedveli
Töltött tojás
0 komment 1 ember kedveli
Különleges palacsintatorta
0 komment 3 ember kedveli
Tárkonyos-csirkés karfiolleves
0 komment 10 ember kedveli
Bögrében sült süti 5 perc alatt MIKRÓBAN
0 komment 11 ember kedveli
Dió bomba
0 komment 17 ember kedveli
Almás túrótorta
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.